IASI Guitar Festival

20 - 21 noiembrie 2015


„IAȘI Guitar Festival 2015 – Ediția a VIII-a” este un eveniment de tip cultural-artistic, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Iași împreună cu Asociația Excelență pe Portativ și în parteneriat cu Asociatia Culturală “Moldavia”, având ca perioadă de desfăşurare intervalul  20 - 21 noiembrie 2015.

Vineri, 20 noiembrie 2015, IAȘI Guitar Festival vă invită la  un recital extraordinar de chitară clasică susținut de trei valori autentice ale tinerei generații: Tudor Lăzăruc - premiat la edițiile anterioare ale concursului de chitară clasică IAȘI Guitar Festival, Horia Gabriel Găină și Răzvan Lupu.

Tudor Lăzăruc a fost elev al Liceului de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, coordonat de profesorii Ștefan Trifan și Carmen Cojocariu. A participat la numeroase competiții de profil naționale și internaționale obținând multiple distincții: Premiul I & Premiul II la Festivalul Internaţional de Chitară TRANSILVANIA http://www.gigwatch.co.uk/ (2010), Premiul III la Festivalul Internaţional al Tinerilor Chitarişti “Eduard Pamfil” București (2010), Premiul I & Premiul II la Olimpiada Naţională de Muzică şi Coregrafie (etapa zonală și etapa naţională 2011), Premiul II & Premiul III la Festivalul Internaţional de Chitară Terra Siculorum Odorheiu Secuiesc (2011), Premiul "Ciprian Porumbescu" cu punctaj la cea de-a 35-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală "Lira de Aur" Suceava (2014).

Horia Gabriel Găină a început studiul chitarei clasice din clasa a X-a, la Colegiul Național de Artă Octav Bancilă  Iași, unde a studiat sub îndrumarea prof. Constantin Lazăr. În prezent este student al Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității de Arte George Enescu” – secția chitară clasică, fiind îndrumat de lector univ. dr. Daniel Dragomirescu. A cântat la numeroase lansări de carte, la Noaptea Muzeelor Deschise, în Aula Universitatii Al. I. Cuza” Iași și la Festivalul Național AAA+ Replica Watches UK de Lăută - organizat în Cetatea Neamț.

Răzvan Lupu a început să studieze chitara de la vârsta de 13 ani în cadrul Palatului Copiilor Suceava. Dorința de perfecționare l-a determinat la 17 ani să înceapă studiile profesionale la chitară clasică cu lector univ. dr. Daniel Dragomirescu, în prezent fiind studentul său în anul 2 la Facultatea de Interpretare Muzicală a Universității de Arte “George Enescu”  Iași. In decursul anilor Răzvan a susținut recitaluri atât în Suceava cât în Iași, facându-se cunoscut în randul auditoriului de specialitate.

Locaţia: Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi, ora 19.00. Intrarea este liberă.

 

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, IAȘI Guitar Festival vă invită la un concert Scoala live intitulat "The 70's", susținut de Ansamblul de Jazz și Muzică Ușoară din cadrul Universității de Arte “G. Enescu” Iași, coordonat de lector. univ. dr. Dan Spînu. 

Concertul va avea loc începând cu ora Replica Watches UK 17.30 în Sala Gaudeamus, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi. Intrarea este liberă.

În planul secundar al festivalului se înscrie replica watches UK Concursul Național de Chitară Electrică, precum şi Gala Laureaţilor competiției, care va avea loc în deschiderea concertului.